Gépkezelői jogosítvány

Gépkezelői jogosítvány OKJ bizonyítvánnyal gyorsan és egyszerűen a Ferr-Car Autósiskolánál. Részletesen kidolgozott, komplex tananyagunk és vizsgatételsorunk segítségével könnyen megszerezheted az OKJ-s gépkezelő engedélyed.

Gépkezelői jogosítvány - A különböző gazdasági ágazatokban használt gépek kezelésére jogosító képesítés. A gépkezelő jogosítványba bejegyzett gépcsoportba tartozó géptípusokkal végezhetsz gépkezelői tevékenységet.
A 2009 előtt meghatározott kisgép, könnyű- és nehézgépkezelő jogosítvány kategóriák helyett gépcsoportokat hoztak létre, ami egyszerűsíti a gépkezelői jogsi megszerzését egyszerre többfajta gépre is.
OKJ - Országos Képzési Jegyzék, ez tartalmazza a ma Magyarországon hivatalosan megszerezhető szakképesítéseket, melyekből kb. 450 féle van.

Miért érdemes elvégezni az OKJ képzést?

Az OKJ bizonyítvány szakmásított gépkezelői jogosítvány megszerzésére ad lehetőséget, ezzel munkalehetőséget és magasabb bérbesorolást tudsz elérni!
A legtöbb géptípusnál a Hatósági vizsga, vagyis a gépkezelői jogosítvány is szükséges az adott gép kezeléséhez. Ennek megszerzése célszerű az OKJ bizonyítvány után, mert a jogszabály szerint így a gépkezelő vizsgán csak gyakorlatból kell vizsgáznod!

Autósiskolánkban a lehető legrövidebb idő alatt tartjuk meg az OKJ képzéseket és gépkezelői tanfolyamokat, ill. vizsgákat. A beiratkozástól számított 19. napon már OKJ vizsgát tartunk, az itt kapott OKJ bizonyítvánnyal pedig 14 napon belül hatósági (gépkezelő) vizsgát tehetsz nálunk.
A szakmai gyakorlati képzés idejébe a foglalkoztató cég vezetője által kiadott, cégszerűen aláírt gyakorlati időről szóló igazolás alapján igazolt gyakorlati idő beszámítható.

 

Mi a tanfolyamra való jelentkezés menete és a képzéssel kapcsolatos bővebb információt az Autósiskola elérhetőségein kaphatnak:

 • Elérhetőségeink +36-30-405-3046 vagy +36-20-466-2282.
 • Honlapunkon megadhatod a telefonszámodat és mi visszahívunk; vagy írj nekünk emailt
 • Személyesen az irodánkban ügyfélfogadási időben állunk rendelkezésedre (2370 Dabas Dinnyés Lajos u. 3/B)

Mit kell hoznod magaddal a beiratkozásra?

 • jogosítványodat vagy annak a másolatát
 • Személyi igazolvány + lakcím kártya másolat (ha nem tudod megoldani, a beiratkozáskor díjmentesen lemásoljuk)
 • 2 db színes igazolványképet
 • gépkezelő orvosi alkalmassági igazolás (csak üzemorvos állíthatja ki, a szükséges hivatalos formanyomtatványt autósiskolánk adja)

Az OKJ képzés menete

Az elméleti és gyakorlati oktatást a vizsga előtti héten tartjuk, így gyorsan, rövid idő alatt elvégezheted a tanfolyamot, nem nyúlik el heteken át. Tanulni az iskola által kompletten kidolgozott tan- és vizsgaanyagból tudsz, amit az interneten is elérhetsz.

A szóbeli OKJ vizsga 1 napos, amit hétvégén és hétköznap is tartunk. Elméleti oktatónk tagja a vizsgabizottságnak.

Az OKJ bizonyítványt a sikeres vizsga végén azonnal, helyszínen kiállítják és kézhez kapod.

 

A gépkezelő tanfolyam menete

A gépkezelői tanfolyam gyakorlati részét már az OKJ képzéssel párhuzamosan elkezdjük, így gyorsabban, rövidebb idő alatt megszerezheted a gépkezelői jogosítványt is. Komplett tananyagunkat és a hivatalos, kidolgozott vizsgatételsort az interneten is elérheted.

Az 1 napos hatósági vizsgát hétvégén is tartjuk, csak gyakorlatból áll, ahol a vizsgázónak az adott gép biztonságos kezelését kell bemutatnia.

 

A megszerzett gépkezelői jogosítványt 15 napon belül a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól autósiskolánk kapja meg. Ezután a tanuló előre egyeztetve valamelyik irodánkban tudja átvenni vagy iskolánk eljuttatja neki.

 

A gépkezelő orvosi alkalmassági igazolás 3 évig érvényes, így 3 évente időszakos orvosi vizsgálaton kell részt venni, ezután az orvos újabb 3 évre érvényesíti gépkezelői engedélyed!

OKJ szakképesítések

 • Targoncavezető OKJ 31 582 06 0010 31 05
 • Emelőgépkezelő (kivéve targonca) OKJ 31 582 06 0010 31 01
 • Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő OKJ 31 582 06 0010 31 04
 • Útépítő- és karbantartógép kezelő OKJ 31 582 06 0010 31 06
 • Építési anyagelőkészítő gép kezelő OKJ 31 582 06 0010 31 03
 • Alapozás, közmű fenntartás gépkezelő OKJ 31 582 06 0010 31 07
 • Energiaátalakító berendezés kezelő OKJ 31 582 06 0010 31 02

 

Bővítsd tudásod és tapasztalatod a Ferr-Car Autósiskolánál!

KAPCSOLAT

Iroda :

2370 Dabas Dinnyés Lajos u. 3/a

 

Telefon :

Bajusz Sándor 30-405-30-46
Bajuszné Hornyák Katalin 20-466-22-82

Email :

ferrjogsi [kukac] gmail.com

Székhelyünk: 2724 Újlengyel Dózsa György u. 26.