Taxis tanfolyam

Taxis vizsga 2 hetente Budapesten, Győrben, ill. az ország több pontján. Taxi vezető tanfolyam mindössze 3 nap alatt, rugalmas időbeosztással.  Autósiskolánk lehetőséget biztosít Hétvégi tanfolyamokkal és vizsgákkal is.

Taxi gépkocsivezető - a közúti közlekedési szolgáltatás keretében személyszállítást végző személygépkocsi vezető.
Taxi gépkocsivezetői tanfolyam - személygépkocsival közúti személyszállítási szolgáltatás végzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati képzés, mely vizsgával zárul.
Taxis igazolvány - a sikeres taxi vezetői vizsga után a Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége által kiadott engedély, mellyel személy taxi szolgáltatás végezhető az adott megyében.

Fontos! A taxis tanfolyamhoz NEM, de munkavállaláshoz már szükséges a 2-es csoportú orvosi alkalmassági és a PÁV II, amiket a már a beiratkozás előtt érdemes megszerezni.

Mi a tanfolyamra való jelentkezés menete és a képzéssel kapcsolatos bővebb információt az Autósiskola elérhetőségein kaphatnak:

  • Elérhetőségeink +36-30-405-3046 vagy +36-20-466-2282.
  • Honlapunkon megadhatod a telefonszámodat és mi visszahívunk; vagy írj nekünk email
  • Személyesen az irodánkban ügyfélfogadási időben állunk rendelkezésedre (2370 Dabas Dinnyés Lajos u. 3/B)

Mit kell hoznod magaddal a beiratkozásra?

  • jogosítványodat vagy annak a másolatát
  • Személyi igazolvány + lakcím kártya másolat (ha nem tudod megoldani, a beiratkozáskor díjmentesen lemásoljuk)

A taxis tanfolyam elméleti oktatása

A taxi vezetői tanfolyam elméleti képzése mindössze 3 napos (28 óra), hétvégi oktatással is. Az elméleti órákat a tervezett vizsgaidőpont előtt, rugalmasan, a tanulókhoz igazítjuk. A taxis tanfolyamok többnyire Budapesten és Győrben vannak, de szervezünk még Biatorbágyon, Debrecenben, Egerben és Szegeden, valamint kihelyezett tanfolyamokat is tartunk az ország több pontján.
A tanuláshoz INGYENES komplett internetes tesztanyagot Autósiskolánk biztosít, mely minden tesztkérdést tartalmaz, ami a hatósági vizsgán előfordulhat. A teljes értékű anyag segítségével otthon is tudsz tanulni taxis vizsgádra.

A taxi tanfolyam gyakorlati oktatása

A taxis gyakorlati oktatás 1 vezetési órából áll, melyet az adott városban teljesítesz, ahol vizsgázni fogsz.

Az elméleti és gyakorlati taxis vizsga

A taxis tanfolyam elméleti és gyakorlati vizsgája 1 napon zajlik. Beiratkozás után 10 nappal akár már vizsgázhatsz is. A vizsgára jelentést autósiskolánk intézi.

A taxi vezetői vizsga az alábbi részvizsgákból épül fel:
- taxis KRESZ vizsga (papír tesztlapos írásbeli)
- helyismereti vizsga (szóbeli)
- szakmai ismeretek (papír tesztlapos írásbeli vizsga)
- forgalmi vizsga (gyakorlati vizsga)

A taxis elméleti KRESZ vizsga papíralapú tesztlapon zajlik, amin 50 taxis KRESZ (Közlekedési ismeretek) kérdést kapsz majd. A tesztlap 70 pontos, ebből 7 hibapontod lehet, vagyis minimum 63 pontot kell elérned a sikeres KRESZ vizsgához.
Ha a KRESZ vizsga nem sikerül, attól még nem veszik el a meglévő jogsidat!
A szóbeli helyismereti vizsga 1 db 2 kérdéses tételhúzásból épül fel, az első kérdés a helyi hotelek, kórházak, látványosságok felsorolásából áll, a második pedig egy úti célhoz való eljutás elmagyarázása térkép alapján.
szakmai ismeretek vizsga 25 kérdéses írásbeli tesztlap, amiben Max. 5 hibapontod lehet (utasfelvétel, fuvarvállalás, díjszabás, hibaelhárítás).
A gyakorlati taxis forgalmi vizsga 50 perces vezetésből áll, amit iskolánk taxi gépkocsiján kell végrehajtani.

Hogyan válthatod ki a taxis igazolványt?

Sikeres vizsgáid után a megszerzett taxi vezetői vizsgaigazolást a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól autósiskolánk kapja meg. Ezután a tanuló előre egyeztetve központi irodánkban tudja átvenni vagy iskolánk eljuttatja neki.
A taxi engedély kiváltásához az adott megye illetékes Közlekedési Felügyelőségét kell felkeresned, ahol a vizsgaigazolás birtokában és az alábbi feltételek teljesítése mellett kérelmezheted a Hatóságtól a taxis igazolvány kiállítását.
A munkavállaláshoz már szükséges a 2-es orvosi alkalmassági igazolás, mely 5 évig érvényes, így 5 évente időszakos orvosi vizsgálaton kell részt venni, ezután az új igazolással kell felkeresned a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékes Felügyelőségét és kérelmezni az új taxi vezetői engedélyed.
Taxi vezetői engedélyed arra a városra és annak megyéjére kapod, ahol a taxis vizsgát letetted.

A taxis vezetői engedélyed kiterjesztése bármelyik hazai megyére

Ha más megyére szeretnéd bővíteni taxis engedélyed, akkor külön vezetés van nem szóbeli vizsgát kell tenned. A vizsgát csak abban a megyében teheted le, ahová szeretnéd a bővítést kérni, vagyis ahol szeretnél dolgozni. A vizsgára vinned kell eredeti Személytaxi-vezetői Szakvizsga igazolvány és nem bélyegeznek, bele újat kap, de hozni kell, sőt a jelentkezésnél is kell, mert abba bélyegzik bele az új megyét.

Bővítsd tudásod és tapasztalatod a Ferr-Car Autósiskolánál!

KAPCSOLAT

Iroda :

2370 Dabas Dinnyés Lajos u. 3/a

 

Telefon :

Bajusz Sándor 30-405-30-46
Bajuszné Hornyák Katalin 20-466-22-82

Email :

ferrjogsi [kukac] gmail.com

Székhelyünk: 2724 Újlengyel Dózsa György u. 26.